Kennisbank

Hier staan de antwoorden op vragen die je nog kunt hebben over Just Daily magnesium. Staat er niet bij wat je wilt weten, mail dan naar info@just-daily.nl of bel ons: 085-8772468. We helpen je graag!


Ontdek zelf je magnesiumtekort!

Zelfdiagnosepakket Just Daily

De lijst met klachten dien in verband worden gebracht met een tekort aan magnesium is indrukwekkend, met het zelfdiagnosepakket pak je een aantal  van die klachten aan.

Een Just Daily zelfdiagnosepakket bestaat uit:

 • 750 gram magnesiumvlokken en
 • 100 ml magnesiumolie

Deze producten bevatten 100% natuurlijk magnesium, in de lichaamseigen vorm en de hoogst mogelijke concentratie. De toepassing op de huid zorgt voor een optimale opname door het hele lichaam.

Gebruik en dosering (drie weken) (voor volwassenen)

 1. Neem twee keer per week een voetenbad van 20 minuten met magnesiumvlokken, bij voorkeur ’s avonds voor het slapen gaan.

Dosering: 125 gr. vlokken op 4 liter warm water. 

 • Gebruik de overige dagen 15 tot 20 sprays magnesiumolie. Goede opname-plekken zijn de buikstreek, de oksels en de voeten. De opname is optimaal als de huid warm is. (Bv na het douchen, sport of beweging) Laat het minimaal 15 min. intrekken en spoel na indien gewenst.

Checklist: Geef op een schaal van 1 tot 10 aan in hoeverre u last hebt van onderstaande klachten. 1 is nooit/helemaal niet. 10 is in zeer ernstige mate.

 12345678910
Kramp in benen/restless legs          
Pijnlijke spieren & gewrichten          
Spanning of stress          
Slaapproblemen          
Weining energie          
Hoofpijn / migraine          
Huidklachten (bv eczeem, psoriasis)          

Deze checklist is een hulpmiddel om te bepalen of u baat hebt bij  het natuurlijke product van Just Daily.

Hoe werkt het? U gebruikt de aanbevolen producten dagelijks gedurende drie weken. Daarna heeft u een goed indicatie of uw magnesiumbalans is verbeterd

en uw klachten zijn verminderd. Wat doet het voor mij?

Na drie weken kunt u de dosering aanpassen aan uw eigen behoefte.

Waarom Just Daily Magnesium

Just Daily is zuiver, heilzaam en krachtig!

Magnesium is één van de belangrijkste elementen na voedsel en water voor een goede gezondheid. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan 60% van de mensen in de westerse wereld tegenwoordig een tekort aan magnesium heeft. Het grootste deel is zich dat niet bewust.

Just Daily Magnesium heeft de volgende producten in het assortiment:

 • Magnesium vlokken
 • Magnesium olie
 • magnesium massage gel
 • Magnesium scrubgel

Onze producten komen dus rechtstreeks uit de zuiverste bron met de hoogst geconcentreerde magnesiumchloride ter wereld. Deze bron ligt in Trips Compagnie in Groningen. Het komt van 1600 meter diepte, is onaangetast en wordt gewonnen volgens een geborgd en gecertificeerd proces. De producten zijn 100% natuurlijk, bevatten geen conserveermiddelen en zijn niet getest op dieren.

magnesium assortiment
Just Daily Magnesium assortiment

Just Daily Magnesium verlicht en onstpant bij:

 • Stress en drukte in het hoofd
 • Reumatische aandoeningen
 • Spierpijn en kramp (o.a. restless legs)
 • Vermoeidheid (door) slapeloosheid
 • Huidaandoeningen zoals jeuk, schilfers, psoriasis, eczeem.

Ongelofelijk, maar waar, magnesium speelt een grote rol bij meer dan 350 enzymatische processen in het lichaam. Het zorgt voor ontspanning van de spieren, het normaal functioneren van het zenuwstelstel, het is betrokken bij de botopbouw, versterkt het concentratievermogen en nog veel meer.

Opname via de huid

Just Daily magnesiumvlokken en olie wordt via de huid opgenomen. Deze transdermale opname is een mooi alternatief of combinatie met  het slikken van magnesiumpillen. Van magnesiumpillen wordt slechts een klein deel effectief opgenomen. Pillen kunnen maagklachten en diarree veroorzaken.

Opname via de huid is voor velen een beter en goedkoper alternatief.

Masseren met Just Daily Magnesium Massage Gel

Massage met Magnesium verdubbelt het effect op mentale en spierspanning omdat ons huidorgaan de beste plek is waar dit heilzame mineraal kan worden opgenomen.

Naast de ontspanning die ontstaat door het masseren, wordt magnesium door de huid (transdermaal) snel en effectief opgenomen. Tezamen brengt dit een diepe ontspanning en herstel van o.a. spieren teweeg.

Magnesium Massage Gel is een natuurproduct dat uit ons eigen land afkomstig is. Het komt uit de Zechsteinbron die 250 miljoen jaar oud is en de puurste vorm van Magnesium ter wereld bevat.

Voor wie?

 • Vanaf 55 jaar heeft iedereen altijd extra Magnesium nodig
 • Sporters en zwangere vrouwen
 • Personen die lijden aan slaaptekort, depressie of burn-out
 • Iedereen die een magnesiumtekort wil aanvullen.
 • Onrustige kinderen

Wanneer?

 • Bij stress, blessures, zwangerschap(magnesium niveau omlaag)
 • Bij kramp in de spieren (indicatie van magnesium tekort)
 • Bij slaap problemen (indicatie van magnesium tekort)
 • Bij depressie en burn-out
 • Ter verlichting van chemo- of hormoontherapie
 • Bij gebruik van Medicijnen (dan ontstaat magnesium tekort)
 • Bij roken, alcohol, cafeïne en slechte voeding (dan ontstaat een magnesium tekort

Wanneer niet?

Magnesium is een zout, dit prikt op de huid bij wondjes.

Relatie magnesium en overgewicht

De negatieve gezondheidseffecten die in relatie staan met overgewicht, zoals diabetes, hartfalen, reumatische aandoeningen en depressie worden vaak in verband gebracht met een tekort aan magnesium.

Uit diverse studies blijkt dat veel mensen met overgewicht en zeker obesitas,

ook een tekort aan magnesium hebben. Daarbij komt dat het nemen van extra magnesium het afslanken ook een meer structurele, blijvende succesbasis geeft. Niet alleen is magnesium ondersteunend in de dieetfase, ook het beruchte en mismoedig  makende jojo- effect wordt afgezwakt.

Hoe zit dat?

 • Magnesium helpt bij het adequaat verwerken en benutten van vetten, eiwitten en koolhydraten. Zonder magnesium loopt dit niet soepel en hoopt de boel op.
 • Magnesium is noodzakelijk voor de werking van insuline, dat weer noodzakelijk is om suikers om te zetten in energie.
 • Magnesium ontspant. Teveel van het stresshormoon cortisol houdt je dik.

Deze onder andere door dr. Carolyn Dean in haar standaard werk ‘the Magnesium Factor’ genoemde processen geven duidelijk de relatie tussen magnesium en gewicht aan.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat alleen extra magnesium de afvalklus klaart of dat je na  het afvallen weer chips etend op de bank kan, als je voeten maar in een badje zitten. Van extra magnesium wordt je op zich niet slank, maar het lijden wordt wel verzacht. Een bijkomend voordeel is dat magnesium geen speciale dieetwensen heeft. Dat wil zeggen dat de ondersteunende werking geldt voor alle diëten die je doet.

Via de huid!

In alle gevallen draagt extra magnesium bij om het gewenste resultaat te verkrijgen en te behouden. Magnesium lust vetten, koolhydraten en suikers, zorgt voor ontspanning en in veel gevallen een betere slaap.

Het gebruik van het transdermale magnesium (de producten van Just Daily die via de huid worden opgenomen) is bij uitstek geschikt om een nieuwe voedingspatroon en leefstijl te ondersteunen.

Hoeveel magnesium in het water

Hoeveel en hoe vaak magnesiumvlokken in het water?

De hoeveelheid magnesium die je gebruikt in je voetenbad of badwater is mede afhankelijk van je persoonlijke behoefte of aandoening.

Voor ontspanning en ontzuring van de spieren:  2x tot 3x  per week 125 gr. in een voetenbad van 4 liter water. Of naar behoefte 1x in de week een bad van 70 liter water met 500/750 gram. 

Voor overbelaste spieren of na zware inspanning: 70 liter water met 2 kg.

Voor het inlopen van een magnesium tekort: 2 x per week 70 liter water met 1000/1500 gram.

Voor betere sportprestaties, de dag voor de inspanning: 70 liter water met 2 kg.

Voor verbetering van de huid bij psoriasis en eczeem: 70 liter water met 1500/2000 gr. Dit bij voorkeur in een kuur van 2 à 3 keer per week. Na 10 tot 14 dagen treedt een zichtbare verbetering op van de huid. Na de kuur kan de huid in conditie worden gehouden met gemiddeld 1 bad per 10 dagen.

Bij reumatische aandoening/fibromyalgie: 2 x per week 70 L water met 2 kg gram. Een kuur van 3 maanden is bewezen effectief.

Belangrijk! Pas geen lagere dosering toe. De verhouding van het water en magnesium moet op een bepaald niveau zijn voordat het door de huid kan worden opgenomen. Een te kleine hoeveelheid heeft geen zin en zal dan ook geen noemenswaardig resultaat behalen.

Scrubben met Magnesium Scrubgel

Scrubben met Magnesium Scrubgel verdubbelt het rustgevende effect op mentaal vlak en de spierspanning. Een warme gladde huid is de beste plek waar dit heilzame mineraal kan worden opgenomen.

Just Daily Magnesium is een natuurlijk product uit Nederland. Het komt rechtstreeks uit de Zechsteinbron die al 250 miljoen jaar oud is en de puurste vorm van Magnesium ter wereld bevat. Dit is een scrubgel met diezelfde pure Magnesium; magnesiumchloride.

Magnesium Scrubgel bevat een hoge concentratie magnesiumchloride in een gelachtige vorm met zoutkristallen. De zoutkristallen zorgen er bij dit product voor dat er een scrubbende werking ontstaat bij het aanbrengen op de huid. De gladde, huid die dan ontstaat is in de beste conditie om de opname van magnesium te bevorderen. 

Hoe te gebruiken?

Magnesium Scrubgel is een product wat ideaal is voor onder de douche. Breng de scrubgel aan op een natte huid, laat het vervolgens een aantal minuten intrekken en spoel daarna af.

De scrubbende werking van de zoutkristallen bevordert de opname van het aanwezige magnesium en laat een heerlijk, zachte huid achter.

Magnesium scrubgel is een mooie combinatie met het gebruik van magnesiumolie of –massagegel en/of magnesiumvlokken voor in bad .

Wanneer is er meer behoefte aan magnesium?

Bij stress, blessures, zwangerschap, kramp in de spieren, slaapproblemen en bij depressie en burn-out. Ter verlichting van chemo- of hormoontherapie. Bij gebruik van medicijnen, roken, alcohol, cafeïne en slechte voeding.

Gebruik dit product niet op het gezicht en hals en vermijd contact met open wondjes, dit kan een bijtend gevoel veroorzaken.

Wat doet Magnesium voor je huid

Magnesium heeft de kracht om de opname van calcium in het lichaam te versnellen, helpt bij het verlichten van stijve spieren, verlaagt de cortisolproductie (hint: helpt bij het verminderen van acne) en helpt ook om eventuele hormonale onevenwichtigheden in het lichaam te stabiliseren. Dit mineraal helpt ook bij stress en slaap. ⁠ ​Dus hoe helpt magnesium uw huid?​​Magnesiumtekort resulteert in een lager gehalte aan vetzuren op de huid. Dit vermindert de elasticiteit en het vochtgehalte en zorgt voor uitdroging en gebrek aan toon! En rimpels!​​Een van de grootste voordelen van magnesium is de ondersteuning van antioxidanten. Zonder magnesium kan een van de belangrijkste antioxidanten – glutathion – niet worden geproduceerd.​​De meest voorkomende oorzaak van huidveroudering is fotoveroudering. Dit wordt veroorzaakt door herhaalde blootstelling aan UV-licht van de zon, waardoor vrije radicalen ontstaan ​​die onze huid beschadigen. Deze schade resulteert in rimpels en fijne lijntjes, ongelijkmatige pigmentatie, droge huid en zichtbare haarvaten.​​Glutathion is een geweldige antioxidant om veroudering tegen te gaan, en daar hebben we magnesium voor nodig! ​Onderliggende oorzaken van acne, zoals ontsteking, verminderde immuunrespons, insulineresistentie en verhoogde cortisolproductie, kunnen allemaal worden aangepakt door magnesium.​​Je darmen hebben magnesium nodig om gezond te zijn, en je hebt gezonde darmen nodig om met acne om te gaan.​​Je lichaam gebruikt magnesium om de nodige enzymen te activeren om je voedsel af te breken. Als je niet genoeg magnesium binnenkrijgt, ga je kijken naar alle problemen die een slechte spijsvertering met zich meebrengt (lekkende darm, IBS enz.).​​Het is belangrijk om te onthouden dat uw huid een uiterlijke weerspiegeling is van uw darmgezondheid. ⁠ ​Manieren om magnesium binnen te krijgen zijn onder meer het eten van magnesiumrijk voedsel, suppletie, magnesiumbaden en het gebruik van magnesiumolie.