Voedingsadvies

Wil je een voedingsadvies om gezonder te eten met je gezin of wil je afvallen. Dat kan! Ik ben als gewichtsconsulent aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulten Nederland en bij Puur Gezond, afvallen met lekker en ècht eten. Door middel van een intakegesprek leer ik meer over jou en gaan we jouw huidige voedingsgewoontes en leefstijl bespreken en daarop volgend een plan van aanpak maken.

Door coaching, bewustwording en gedragsverandering kom je steeds dichter bij je doel. Elke afspraak bestaat uit een uitgebreid meetmoment om je waardes te bepalen,   
advies over voeding en leefstijl, lekkere recepten, tips over de bereiding van eten en waar nodig weekmenu’s op maat. 

Omdat ik aangesloten ben bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN), krijg je je consulten vaak vergoed. Ik motiveer en begeleid ik je naar een gezond gewicht met persoonlijk advies. Iedereen is anders en ook ieders eetgewoontes en voorkeuren voor eten zijn anders. Wel of niet veel bewegen. Ik adviseer je over een gezonde leefstijl en de beste lichaamsbeweging om af te vallen en indien nodig aan te komen. Tevens besteed ik veel aandacht aan motivatietechnieken, die het je makkelijker maken om door te gaan zetten tijdens de moeilijke momenten. 

Kennismakingsgesprek
Voedings- en bewegingsadviezen maak ik op maat. Ik kijk naar jouw persoonlijke situatie en we kijken of het klikt, dan gaan we kijken naar de manier die bij jou past. Wil je alleen een voedingsanalyse, een advies over beweging of intensief begeleid worden? Na het eerste kennismakingsgesprek geef ik een persoonlijk advies over de beste begeleiding en maken we samen een begeleidingsplan.

Startpakket: Regie over je lijf en je gezondheid (10% pakketkorting)
Drie maanden begeleiding: Kennismakingsgesprek, intakegesprek+ 4 vervolgafspraken! Het startpakket is een echte aanrader. Je krijgt intensieve coaching naar een gezonde leefstijl, een persoonlijk voedingsschema en een duidelijk beeld van je voortgang. Bij elke vervolgafspraak komen er interessante thema’s aan bod waar je praktisch mee aan de slag kunt.Als gediplomeerd Gewichtsconsulent deel ik graag mijn kennis en inzichten met jou. Samen gaat het ons lukken om op een gezonde manier jouw (realistische) streefgewicht te bereiken en te behouden!! Graag tot ziens in mijn praktijk.    

Alle losse consulten:

Intake gesprek
Met als doel je huidige situatie en wensen te bespreken. Tijdens de intake vullen we een uitgebreide vragenlijst in, hierin komen o.a. je eetgewoonten, je leefstijl, je gezondheid en dieetgeschiedenis te staan. Natuurlijk word je gewogen, je vetpercentage en taille/heup omtrek gemeten en we bepalen je (voorlopige) streefgewicht. Vervolgens krijg je een eetdagboek waarin je voor een week noteert wat je eet en drinkt. 

Consulten inclusief coaching via app en/of e-mail
Aan de hand van de informatie uit het intake gesprek heb ik een voedingsadvies opgesteld waarmee je aan de slag gaat. Dit advies is aangepast aan je leefsituatie. Om ervoor te zorgen dat je ook gemotiveerd blijft, zullen de vervolgconsulten een goed hulpmiddel zijn. Je krijgt van mij suggesties mee om voldoende te bewegen en om variaties te maken op het voedingsadvies. Bij elk consult bespreken we een onderwerp dat belangrijk is bij het afvallen. Gedurende de consulten krijg je ondersteuning en adviezen en wordt het voedingsplan indien nodig bijgesteld. Tijdens elk consult word je gewogen om o.a. je gewicht, vetpercentage en spiermassa in kaart te brengen. 


Eenmalig voedingsadvies
Je wilt weten of je een gezond voedingspatroon hebt en je wilt hierover eenmalig advies? Door middel van een gesprek waarin je informatie geeft over jouw leef-en eetpatroon maak ik voor jou een weekplan. Dit plan is gebaseerd op jouw leefsituatie en kun je als leidraad gebruiken. Hierbij krijg je de nodige tips en adviezen. 

Vervolgafspraken incl.  coaching via app of mail
Na het wegen en meten bespreken we de vooruitgang die je hebt geboekt en hoe je het hebt ervaren. Tevens staat elke vervolgafspraak in het teken van een thema.
Enkele voorbeelden hiervan zijn ‘gezonde en ongezonde vetten’, ‘ingrediëntenlijsten lezen’ en ‘koolhydraten wel of niet’.
Het doel van deze thema’s is het bewuster worden van voeding en een goede keuze maken in een winkel, op een feestje of in een restaurant.

Weeg consulten
Even kijken hoe goed je op weg bent kan ook. Een kort gesprek en weegmoment met tips en trucs om je gemotiveerd te houden.
Persoonlijke begeleiding bij gezond eten heeft heel veel voordelen.
Je krijgt meer inzicht in je huidige voedingspatroon en begeleiding bij het ontwikkelen van nieuwe gewoonten. Maar ook een stok achter de deur als dat nodig is. 
 
Een gezond voedingspatroon is geen dieet. Het is een leefstijl. We werken iedere afspraak aan de basis, aan inzicht en gezonde gewoontes.
 
Met lekker eten, kennis van goede voeding en leren omgaan met moeilijke situaties.
 
Zo wordt het nieuwe normaal en is het geen kwestie van volhouden, maar gewoon, je nieuwe leefstijl. 
 
Gezonder, fitter en meer energie!
Zie ik jou binnenkort? Gaan we samen aan de slag!