Voedingsadvies

Je fit voelen, lekker in je vel zitten. Een gezond gewicht draagt daar voor een groot deel aan bij. Er zijn verschillende redenen waarom dat net even niet zo kan zijn. Misschien wil je nog wat kilo’s kwijt na je zwangerschap of merk je juist dat met het ouder worden de kilo’s er minder makkelijk vanaf gaan. Of ben je al jaren aan het diëten en kun je de goede balans niet vinden. Wat de reden ook is; ik begeleid je als BGN-gewichtsconsulent je graag naar een gezond gewicht.

Ik ben Petra Bokma en al een paar jaar als Voedings- en Gewichtscoach aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulten Nederland en ook bij Puur Gezond als professional. Bij Puur Gezond is een gezonde leefstijl met lekker en ècht eten erg belangrijk. Door middel van een intakegesprek leer ik meer over jou en gaan we op basis daarvan jouw huidige voedingsgewoontes en leefstijl bespreken, je leert over gezonde voeding en krijgt nieuwe inzichten.

Door coaching, bewustwording en gedragsverandering kom je steeds dichter bij je doel.Elke afspraak bestaat uit een uitgebreid meetmoment om je waardes te bepalen, advies over voeding en leefstijl, lekkere recepten, tips over de bereiding van eten en waar nodig weekmenu’s op maat. 

Omdat ik aangesloten ben bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN), krijg je je consulten vaak vergoed. Ik motiveer en begeleid ik je naar een gezond gewicht met persoonlijk advies. Iedereen is anders en ook ieders eetgewoontes en voorkeuren voor eten zijn anders. Wel of niet veel bewegen. Ik adviseer je over een gezonde leefstijl en de beste lichaamsbeweging om af te vallen en indien nodig aan te komen. Tevens besteed ik veel aandacht aan motivatietechnieken, die het je makkelijker maken om door te gaan zetten tijdens de moeilijke momenten. 

Kennismakingsgesprek (Dit is gratis en kan telefonisch, ongeveer 20 min.)
Voedings- en bewegingsadviezen maak ik op maat. Ik kijk naar jouw persoonlijke situatie en we kijken of het klikt, dan gaan we kijken naar de manier die bij jou past. Wil je alleen een voedingsanalyse, een advies over beweging of intensief begeleid worden? Na het eerste kennismakingsgesprek geef ik een persoonlijk advies over de beste begeleiding en maken we samen een begeleidingsplan.

Meest gekozen! Het startpakket: Met een startpakket heb je na drie maanden zelf de regie over je lijf en je gezondheid!
(Hierbij heb je direct 10% pakketkorting)
Drie maanden begeleiding: Kennismakingsgesprek, intakegesprek+ 4 vervolgafspraken! Het startpakket is een echte aanrader. Je krijgt intensieve coaching naar een gezonde leefstijl, een persoonlijk voedingsschema en een duidelijk beeld van je voortgang. Bij elke vervolgafspraak komen er interessante thema’s aan bod waar je praktisch mee aan de slag kunt. Als gediplomeerd Gewichtsconsulent deel ik graag mijn kennis en inzichten met jou. Samen gaat het ons lukken om op een gezonde manier jouw (realistische) streefgewicht te bereiken en te behouden!! Graag tot ziens in mijn praktijk.    

(online) losse consulten inclusief coaching via app en/of e-mail
Aan de hand van de informatie uit het intake gesprek heb ik een voedingsadvies opgesteld waarmee je aan de slag gaat. Dit advies is aangepast aan je leefsituatie. Om ervoor te zorgen dat je ook gemotiveerd blijft, zullen de vervolgconsulten een goed hulpmiddel zijn. Je krijgt van mij suggesties mee om voldoende te bewegen en om variaties te maken op het voedingsadvies. Bij elk consult bespreken we een onderwerp dat belangrijk is bij het afvallen. Gedurende de consulten krijg je ondersteuning en adviezen en wordt het voedingsplan indien nodig bijgesteld. Tijdens elk consult word je gewogen om o.a. je gewicht, vetpercentage en spiermassa in kaart te brengen. 

Eenmalig voedingsadvies
Je wilt weten of je een gezond voedingspatroon hebt en hoe dat eenvoudig beter kan? Aan de hand van een vragenlijst en een voedingsdagboek bespreken we hoe je je voedingspatroon gemakkelijk kunt updaten. Hier maak ik een plan van gebaseerd op jouw leefsituatie en dit plan kun je als leidraad gebruiken.

Vervolgafspraken incl.  coaching via app of mail
Na het wegen en meten bespreken we de vooruitgang die je hebt geboekt en hoe je het hebt ervaren. Tevens staat elke vervolgafspraak in het teken van een thema.
Enkele voorbeelden hiervan zijn ‘gezonde en ongezonde vetten’, ‘ingrediëntenlijsten lezen’ en ‘koolhydraten wel of niet’.
Het doel van deze thema’s is het bewuster worden van voeding en een goede keuze maken in een winkel, op een feestje of in een restaurant.

Motivatie onderhoudsconsulten
Je weet nog wel hoe snel die eerste kilo’s eraf gingen. Wat ging dat snel. We gaan weer kijken hoe goed je op weg bent en wat weer beter kan. Een weegmoment met tips en trucs om je gemotiveerd te houden, op gewicht te blijven of nog meer af te vallen.

Persoonlijke begeleiding bij gezond eten heeft heel veel voordelen.
Je krijgt meer inzicht in je huidige voedingspatroon en begeleiding bij het ontwikkelen van nieuwe gewoonten.

Een gezond voedingspatroon is geen dieet. Het is een leefstijl. Het is elke dag werken aan de basis, aan inzichten en aan gezonde gewoontes.
Genieten van lekker puur gezond eten, kennis van goede voeding en daarin leren omgaan met nog moeilijke situaties.

Zo wordt het nieuwe normaal en is het geen kwestie van volhouden, maar gewoon… je nieuwe leefstijl. 

Gezonder, fitter en meer energie!

Zie ik jou binnenkort? Gaan we samen aan de slag!